آیا زمان گفتن بیشتر درباره کاشی دست ساز اصفهان است؟

به طور سنتی، این موارد از تکههای کوچک کاشی که بالای سینکهای خانههای سنتی کشیده میشوند تا بین کابینتی قبل از سال ۲۰۰۰ که اغلب برای مطابقت با کفپوش آشپزخانه طراحی شده بودند، متغیر بودند. این صفحه آخرینبار در ۲۶ ژانویهٔ ۲۰۲۵ ساعت ۲۳:۴۹ ویرایش شده است. بایگانیشده از اصلی در ۵ سپتامبر ۲۰۱۶. در ابتدا ورود به مسجد وضوخانه قابل رویت است، بعد از گذر از وضوخانه وارد حیاط خواهید شد، وسط حیاط یک آبنمای وضو قرار دارد. ↑ «انتصاب حجتالاسلام عبدالعلی توجّهی را به سِمت تولیت مدرسه و مسجد شهید مطهری». به روایت مدارک آخرین تولیت اوقافی و منصوب این اثر میرزا علی آقا فندرسی فرزند میرزا محمد از اولاد میرزا علی اصغر الحسینی بوده است. سریدار مسجد افتخار دارد که سه نسل است که سمت سریداری این مسجد را دارند. شبستان تابستانی (گنبدخانه) بزرگترین و عجیبترین فضای مسجد است. درهای حجرهها و در اصلی شبستان زمستانی گره چینی معرق دارند. در چهار طرف تکیه، حوضهای پرآبی قرار داشت که نوجوانانی با لباس عربی، غالباً بر اساس نذر والدینشان، سقاییِ حاضران در تکیه را بر عهده داشتند، در زمستان برای تأمین گرما در چند جا منقل میگذاشتند. صحن یا حیاط مرکزی بنا، به شکل مربع و با چهار ایوان میباشد (ایوان شمالی، ایوان جنوبی، ایوان غربی و ایوان شرقی) که ایدهآل مسجدسازی ایرانی است.

در کوره سفالپزی شهر بلقیس تاقچههای ایجاد شده در قسمت پائینی کوره به منظور پخت سفال ایجاد نشدهاند بلکه همانطور که کامبخش فرد در گزارش کاوش کورههای سفالپزی نیشابور نیز ذکر کردهاست این تاقچهها به منظور انتقال حرارت به بخشهای بیرونی اتاق پخت و قسمت بالایی کوره بوده که در برخی از کورهها که دارای دو جداره بودهاند این اتفاق رخ دادهاست در نیشابور این سوراخها پنج یا شش عدد میباشد. جاده شوسه سوادکوه: این جاده یکی از محورهای سهگانه ارتباطی استان مازندران به نواحی مرکزی ایران میباشد که علاوه بر ایفای نقش بسیار مهم در صنعت حمل و نقل کشور، به دلیل وجود مناظر طبیعی بیشمار اعم از جنگل، رودخانه، کوهستان، شالیزار، مزارع زیبا در مسیر، آبادیهای مختلف، زیارتگاه و یکی از زیباترین جادههای ایران بهشمار میرود. ↑ به نقل از مقالهٔ ابراهیم تیموری، «چهارراه سرچشمه تهران» مجلهٔ بخارا، شمارهٔ ۷۶، مرداد و شهریور ۱۳۸۹، ص ۱۴۱-۱۴۴. حسینیه ای در این مجموعه وجود دارد، که بیشتر از سایر اماکن مورد توجه مردم بودهاست و تا به امروز پا بر جا ست.

این صفحه آخرینبار در ۱۵ آوریل ۲۰۲۵ ساعت ۰۸:۰۸ کاشی ضد لغزش مرجان ویرایش شده است. نمونشوار میتوان از بخش ارتوپدی و آموزشی شدن بیمارستان (زمان فرماندهی دکتر محمد جاودان)، سی سی یو (زمان دکتر محمد حسین دهقانی تفتی و گسترش آن در زمان دکتر حسن نورالهی)، آی سی یو (دکتر محمد احسان الماسی)، افزایش اتاقهای عمل (دکتر حسن نورالهی)، راهاندازی اتاق عملهای طبقه سوم (دکتر احمد رضائیان) بخش تیمارهای ویژه (ICU) (دکتر محمد احسان الماسی)، درمانگاه تخصصی بیمارستان (دکتر مهدی فقیه)، رساندن بیمارستان به جایگاه اورژانس شهری (دکتر مهدی ناجی)، و بخش ویژه (دکتر نورالهی) نام برد. ↑ ۳٫۰ ۳٫۱ ۳٫۲ ۳٫۳ ۳٫۴ ۳٫۵ «مراجع بخش معماری ایران». معماری این بنا که شاید بتوان به جرأت آنرا آخرین شاهکار معماری ایرانی دانست دارای الگوی چهارایوانی است. اکنون به این هنرهای سنتی کمتر توجه میشود و در صورت عدم برنامهریزیهای مناسب و کارشناسانه، بهعلت عدم توجیه اقتصادی سایههای کمرنگ آنها محو خواهد شد. به علت بههمفشردهبودن، سرما نمیتواند به قسمتهای مختلف آن نفوذ کند و هوای داخل آنها گرم میشود. با حمایت دولت، حذف موانع گمرکی جهت صادر کردن فراوردهها، تشویق هنرمندان و تولیدکنندگان، حمایتهای مالی و اعتباری، برپائی نمایشگاههای صنایع دستی در داخل و خارج کشور برای معرفی، تبلیغ و بازاریابی دست آفریدهها میتواند این ظرایف سنتی که در فرهنگ و تمدن کهن این منطقه ریشه دارد را احیاء کند.

قبل از آن، طاق این شبستان نمائی آجری داشته است. لازم به توضیح است که شبستان مسقف مدرسه چهارباغ که در ضلع شرقی مدرسه واقع شده با درب منبت کاری بسيار نفيسی به محوطه زير گنبد مرتبط می باشد. طی چند سال اخیر کاوشهای مستمری توسط باستان شناسان جهت شناساندن این محوطه دوره اسلامی صورت گرفته که بسیاری از زوایای تاریک شهری و هنری این شهر را روشن و اطلاعات ذیقیمتی را فراروی محققان، پژوهشگران و تاریخ نگاران قرار دادهاست. این قلعه به صورت متناوب مرکز حکومتی نیمهخودمختار بوده که با نام حکام لارستان و بنادر شناخته میشدهاند. سپهسالار صدراعظم وقت که مردی متمول بود و فرزندی نداشت نگران بود بعد از مرگ اراضی و ثروتش را ناصرالدین شاه تصاحب کند برای همین در کنار ساختن کاخ بهارستان برای خود در جنوب آن نیز مسجد و مدرسهٔ سپهسالار را بنا کرد. با این وجود در این بنا طاقهایی با آجرکاری پرتنوع در دالانها و ورودیها به چشم میخورد. این صفحه آخرینبار در ۷ مهٔ ۲۰۲۳ ساعت ۱۱:۲۱ ویرایش شده است.